Onze Avonturen

Gun jezelf een break en geniet van onderstaande avonturen


Voorjaar 2013

 

Op de camping in Voorthuizen samen, Jan de Geus en Henk de Boer een goed gesprek over het opzetten van een nieuw evenement.

 

Biertje erbij en brainstormen.................

 

Jan de Geus was op mijn verzoek samen met Irmgard Gelens en Sieny Brands naar Voorthuizen gekomen om daar een paar dagen te helpen met de Tour de Force in Barneveld. Hiervan ben ik van de skeelerafdeling 6 jaar toer coördinator geweest.

’s Avonds natuurlijk gezelligheid op de camping want Jan en de dames stonden recht tegenover mij.

Lekker herinneringen ophalen, zo kwam ook Rondje IJsselmeer 2009 ter sprake.

Deze barre tocht had veel indruk op ons beide gemaakt, Jan als mede organisator en ik als deelnemer.

Omdat we beide zulke mooie herinneringen hier aan hadden begon direct een idee te ontstaan om zelf een keer zoiets te organiseren.

Maar op een paar voorwaarden:

 

1) het mocht niet hetzelfde rondje zijn

2) het moest meer dan 340 km worden

3) doel was om het binnen 24 uur te skeeleren

4) we wilden er een goed doel aan koppelen

 

Zo gezegd zo gedaan zou Jan zeggen maar dat wat nog niet zo makkelijk.

Startplaats moesten we nog uitzoeken.

Ja het moest een vissersplaats zijn waren we beiden over eens.

Zullen we Volendam vragen…….uh nee niet centraal genoeg en iets uit de route.

Weet je wat zullen we eens in (OP) Urk gaan vragen, ja goed plan.

Voor we het wisten was alles op Urk rond en kregen we volledige medewerking uit alle hoeken en gaten.

Ja dan maar een route verzinnen en maken. Ik bezig met de route en Jan alle Gemeentes en Provincies af voor de vergunningen. Voor wat ik begrepen heb hadden we 21 vergunningen nodig met alle kosten van dien. Jan heeft alles keurig op tijd voor elkaar gekregen.

 

Na ruim 1 jaar viel het starschot op Urk op 20 juni 2014 om 20:00u

 

24 uur belevenis waar we een jaar hard voor gewerkt hadden met z’n tweeën.

(eigenlijk met z’n vieren want Irmgard en Sieny hebben ook continu meegeholpen)

 

21 juni 2014 even voor 20:00u waren terug

 

Wat waren we blij dat alles zo goed was verlopen en wat waren de deelnemers blij.

Niet te vergeten alle vrijwilligers die dag en nacht in touw waren.

 

Wat een evenement en uiteindelijk €9000,00 op gehaald voor de niersctichting.

 

Groet,

Henk de Boer


Grunnen Mestreech 2017

A dream came true after 7 years………

Het was de zomer van 2010 toen het allemaal begonnen is, sta je op een parkeerplaats in Maastricht  om even te pauzeren met de groep skeelervrienden die in Frankrijk de Alp d Huez en de Mont Ventoux hebben beklommen op skeelers en we samen met de groep nog meer mooie dingen hebben meegemaakt , waar ik een 14 daags programma voor mocht schrijven.

Paar weken later sta je echt in Maastricht zit je op het vrijhof en komt de gedachte van een paar weken eerder op de parkeerplaats en laat  jou idee en gedachte Groningen Maastricht niet los.Ben ik nou gek, of gaan ze dit ooit nog eens doen, want zeg nou zelf,  Maastricht trekt altijd….Niet wetende dat Rondje  IJsselmeer Markermeer “ Rijm2014 “ er nog tussendoor kwam.

 

Organiseren zit in me bloed, denk dat ik dat van me moeder heb die een groot gezin had met  9 kinderen, alles onder controle had en uitdagingen aanging om het te realiseren binnen het gezin.

 

Oktober 2015 begint het idee vorm te krijgen. Irmgard zegt: Jan als je nu Groningen Maastricht wilt doen, moet je nu beginnen als je 65 jaar bent en dan nog moet beginnen lukt het niet meer, Maar wat voor actie gaan we doen?  toevallig is er een programma van kansarme kinderen europa op de TV, dat raakt je heel erg met alle beelden erbij wat erg dat het bestaat wisten, maar dat het zo erg is wist je natuurlijk niet. Irmgard stelde dan ook voor om voor kansarme kinderen Nederland te gaan mijn toestemming heb je. En het idee was geboren knallen met z’n allen

 

De volgende dagen alles snel op papier gezet het plan zat immers in me hoofd hoe het zou moeten gaan. Vrijwillgers en organisators uitgenodigd wie wil er mee doen met de skeelertocht binnen enkele dagen was de lijst met die mensen al heel snel vol , we komen eraan  Naam voor de tocht  kwam al heel snel in me op Grunnen Mestreech 2017 moest het worden.

 

Vele vrijwilligers en organisators bij elkaar taken werden verdeeld, vrienden skeeleraars gevraagd als route scouts om de route uit te zetten in de provincies in Nederland en omdat we toch dicht langs de Belgische grens gingen wilde ik toch een stukje Belgie meenemen Peter Berx diende zich aan om het stuk in Belgie uit te zetten en het laatste stuk naar Maastricht.  Het idee was GEBOREN ! en staat recht overeind.

Dan komt het moment dat je het definitief bekend maakt aan deelnemers en ze uitnodigt. In 12 dagen tijd was de inschrijving heel snel vol met 100 deelnemers, door de vele aanvragen toch de inschrijving nog een keer open gezet, totaal in 16 dagen tijd waren er 160 deelnemers en 43 vrijwilligers. Toch erg jammer dat er nog 21 mensen afgehaakt hebben om diverse redenen.

In tussentijd benader je heel veel eventuele sponsoren in heel het land op de route, wist  natuurlijk wat zo,n event bij benadering ging kosten, terug kijkend op RIJM2014, hoe zouden zij hierop reageren en wonder boven wonder allemaal positief. Nogmaals dank 

 

Daarnaast nog eens 46 gemeentes en 7 provincies aangeschreven voor een Verklaring van geen Bezwaar en is het wachten op een akkoord toch enkele tegenslagen gehad en ga je ervoor , samen kom je er toch weer uit, zeker als het goede doel wat jij voor ogen hebt en ook in de ogen komt te staan bij die gemeentes en provincies.

 

Uiteindelijk heeft het Irmgard en mijzelf toch 19 maanden heel werk en inzet gekost, meest 7 dagen in de week en vakanties moeten overslaan om het voor elkaar te krijgen,   Maar weet goed klagen doen we niet.  Vele vrienden vrijwilligers hebben natuurlijk vooraf ook hun steentje hieraan bijgedragen en heel veel werk verzet.

 

Sla je een heel stuk over en is het woensdagmorgen 09.00 uur 14 juni 2017, de dag dat je alles al naar Sportcentrum Kardinge brengt met een groot aantal vrijwilligers, bij alle begint het te kribbelende spanning slaat om in ontspanning wat voor iedereen goed is.

Dan is het donderdagmorgen 15 juni 2017 06.00 uur opstaan spanning begint weer te stijgen. Om 09.00 uur is er afgesproken in Kardinge en ga je al een aantal vrijwillgers ontmoeten die 5400 broodjes voor je gaan smeren voor de aankomende 2 dagen en merk je al snel dat het een grote eenheid is en je kent ze niet eens allemaal. Om 11.00 uur lopen de eerste deelnemers al binnen en weten niet wat ze zien en helpen spontaan mee en is het om 12.30 uur samen eten een en hilariteit onder elkaar. Wekker op 14.00 uur dan zal de uitdeling van de kleding  beginnen. Taken zijn en worden verdeeld en rijst toch de vraag bij jezelf heb ik het allemaal voor elkaar zijn we niets vergeten ? toch ff een check onderling nee hoor loopt zoals het lopen moet.

Om 16.30 uur komt de bus binnen met vele deelnemers en een aantal vrijwilligers uit binnen en buitenland één en al gezelligheid en hebben een mooie reis gehad en de gesprekken onderweg.  En maak je kennis met de vele bekende en onbekende, wordt er veel gelachen blij dat ze er zijn. In de kantine staan de mensen om 17.00 uur al in de file voor de pasta maaltijden die Sportcentrum Kardinge voor een mooie prijs had aangeboden voor iedereen.

Om 20.00 uur was de briefing voor alle vrijwilligers en deelnemers in twee talen. Zelf sprak ik eerst een woord van dank uit naar iedereen en hete iedereen van harte welkom

Ging daarna over tot het uitreiken van het skeelerpak voor  Henk de Haan die ook aangegeven had afscheid te nemen van het skeeleren kon deze monstertocht dan ook niet volbrengen volgens zijn eigen zeggen en kreeg mede daarom een zelfde skeelerkleding met zijn naam erop. Henk was daar toch erg van onder de indruk en kon amper een woord uitbrengen, net als ik zelf.........Briefing zoals geschreven was in 2 talen en was het voor iedereen duidelijk wat er verlangt werd van alle deelnemers en vrijwilligers onderweg van Groningen naar Maastricht.

 

Tijd van slapen was aangebroken vele gingen hun luchtbedje op pompen en was het snel slapen althans dat hoopte men de spanning was op de gezichten af te lezen. De organisatie ging nog even door om alles nog eens te controleren is alles klaar alle auto in orde ook met communicatie. Dan ga jezelf ook naar bed en hoop je te kunnen slapen wat niet lukt en maar draaien van links naar rechts, deuren die klapperde tot dat er iemand was die er een handdoek omheen draaide

Komt Janina Wolf omstreeks  01.30 uur,Irmgard ich bin So kalt ik kan niet slapen ja wat doe je dan, sla je voor de gein je slaapzak open ik op een twee persoonsbed, zegt Irmgard meteen die natuurlijk naast me lag op een strectsbed, wat sta je daar nog kruip er in, Janina helemaal overdonderd,  Toch doe jezelf geen oog dicht, niet verwonderlijk met zo,n jonge meid in bed Irmgard zegt wel jullie beide twee handen boven de slaapzak he en kon ze eindelijk slapen zover dat ging LACHUUUU   Ondanks dat ik toch het idee had een uurtje geslapen te hebben maar nee alles meegekregen maar me moeder zei altijd slaap je niet rust je toch en werkelijk ik was die morgen gewoon fit hoe gek ook 

 

Vrijdagmorgen 16 juni waren wij vrijwilligers al heel vroeg uit de veren om alles te regelen voor  het ontbijt koffie  thee en de nodige broodjes voor iedereen klaar te zetten. Dan is het opstaan voor de deelnemers sommige waren er ook al heel vroeg uit, of hebben ook niet geslapen, komen de zenuwen bij vele om de hoek, sportkleding en skeelers aan kijken nerveus om zich heen, toch ff skeelert naar buiten waar is de start, als organisator krijg je bijna alles mee

Loop jezelf naar de start waar voormalig Burgemeester van Oude Pekela en grote vriend Meindert Schollema op mij stond te wachten  en wenkt met vinger , kom doe es ff hier vriend,  ja dan denk je, het is een eer voor mij dat Meindert er is, mooie herinneringen komen dan boven.....  Meindert Schollema en Stephanie Buuren, directeur van de Stichting Kansarme kinderen Nederland spreken het peloton toe en wensen peloton en ook alle vrijwilligers een behouden tocht toe zonder ongelukken met veel opbrengst voor de kansarme kinderen.

Startschot is gevallen door Stephanie die het allemaal niet kan bevatten wat er voor de stichting kansarme kinderen op touw is gezet, tranen vloeien dan ook rijkelijk…………….

 

We zijn op weg, ondanks dat het nog rustig is in Groningen zijn wielrijders en motorrijders volop in actie en gaat het richting Haren, alle super scherp en gemotiveerd ook deelnemers natuurlijk.

Catering met al hun vrachtwagens en busjes zijn dan al op weg naar Assen waar de eerste rustplaats is bij de wielerbaan, spannend ook voor hun allemaal pakken we goed uit loopt het zoals we gepland hebben, natuurlijk kan niks verkeerd gaan, het gaat zoals we het altijd deden. Ben dan ook super trots op de catering crew dat ze dit, ondanks dat voor de eerste keer samenwerken, dit voor elkaar hebben gekregen, WAT EEN TEAM !

 

Grunnen Mestreech was een droom die uitgekomen is  en kunnen we trots op zijn

Dank aan alle vrijwilligers die zich dag en nacht hebben ingezet !

Dank aan  alle pauzeplaatsen die ons wilde ontvangen

Dank aan alle deelnemers die mee hebben gedaan 

En niet te vergeten ook alle sponsoren, zonder hun inzet was dit niet mogelijk geweest 

 

Nogmaals hartelijk bedank t allemaal!

 

Met vriendelijke groeten,

Jan en Irmgard